Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2015 13:49 - Натъпкани (Fed Up)
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2757 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 27.01.2015 14:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

          През 2014 г. излезе един документален филм с това заглавие, в него подробно с много примери, илюстрации, научни становища и мнения се доказва, че затлъстяването е една, страшна, съвременна епидемия. За броени години, тя ще съкрати живота на идните поколения, ще предизвика болести и смърт, значително повече от тютюнопушенето! Мнозина казват, че това е въпрос на възпитание, култура и интелект, но едва ли е така. По- скоро може да се сравни с официално, законно, рекламно и медийно дрогиране на хората с доказано вредни субстанции и храни! Вижте филма, там има непринуден и искрен разказ на затлъстели деца, които обясняват как се е случило всичко, неравната борба която водят с пристрастяването и изкушенията! Диетите и повишената двигателна активност помагат, но не решават въпроса, ако не се промени коренно храненето и вида на храната!
Филма е ценен и важен, може да го гледате или свалите от тук:
www.dokumentalni.com/

            Кратко казано, главният причинител на това е захарта, която присъствува в почти всички храни. Измислени са над 15 названия на захарта, за скриване на нейното присъствие, но се касае за едно и също нещо! Известна е и дневната ергономична норма за хората, но тя не се въвежда, отбелязва и спазва от производителите! Изкуствените подсладители не решават проблема, те засилват глада и действуват хормонално и опасно! Захарта, подобно на солта е овкусител, консервант, храна даваща директно много, излишни калории. Захарта е силен наркотик, действуващ по същия механизъм , тя кара организма да произвежда много бързо и повече инсулин, с помощта на който се превръща в тлъстина! От своя страна, повечето инсулин стимулира глада и ни кара да се храним повече, води до диабет ІІ тип. Омагьосан кръг, от който се излиза много трудно! Механизмът е изучен обстойно, виновни са всички производители на храни, които в стремежа към по-големи печалби, не се интересуват от здравето на хората. те имат добре финансирано лоби навсякъде и са защитени. Това са най- големите престъпници на века, които анонимно надминаха  известните диктатори от миналия век, скоро и по брой на жертвите ! Особено вредни са храните от царевични субпродукти, овкусени, озахарени, омаслени с маргарин и пр....Не на последно място е цената, захаросадържащите храни са трайни и се правят от по-евтини суровини ! Би трябвало на упаковките да има предупреждения подобно и повече, отколкото на цигарите, защото са по- опасни и вредни. Рекламите, героите от детските филми обвързани с храните, са чисто и явно престъпление! Вашето дете, след 2 годишна възраст, само ще ви заведе при сладките и вредни неща, чия е вината !?
          Вредните храни, създадени от печалбарите, вече създават една от най страшните пандемии по света, подобно на чумата, но с по- забавено действие. Те атакуват децата, причиняват инсулт, инфаркт, диабет, рак в ранна възраст, правят ги непълноценни и потиснати! Все пак в тунела има смешен лъч надежда, описан и във филма! Това е прогнозата и страха че след 30-40 години, всички младежи в САЩ ще бъдат дебели и армията ще остане без попълнение !? За това са търговските преговори с ЕС т.е. да си продават гарантирано всички буклуци тук, а не само някои видове, особено след ограничение в САЩ!? Да ви припомня за финал, че в една бутилка кока-кола от 2 литра има над 200 грама чиста, бяла захар !

imageimageimageimage

 

imageimage



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468468
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031